woensdag 22 mei 2013

ROEREIREN

Wat heb je nodig: (voor 1 portie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • peper en zout
  • klontje boter of margarine
Dit is lekker met:
  • 1 sneetje geroosterd brood 
  • smeerbare boter of magarine
  • tomatenketchup
Keukengerei:
  • mengschaal
  • garde
  • steelpan
  • pollepel
STAP 1
om de eieren te breken tik je ze om de
beurt tegen de rand van de schaal.
trek daarna rustig de schaal uitelkaar,
zodat de inhoud in de kom valt

STAP 2
voeg de melk toe aan de eieren in de
schaal. strooi er een beetje peper en zout
over en klop de ingrediƫnten tot ze
helemaal gemengd zijn.

STAP 3
smelt de boter in de pan boven een matig
vuurtje. let hier bij goed op, want als de pan
te heet wordt, gaat de boter spetteren.

STAP 4
doe het geklopte eiermengsel voorzichtig
in de pan. blijf 2 tot 3 minuten roeren het ei wordt
dan stevig, maar moet er nog wel vochtig uitzien.

SMULTIP:
roereieren smaken fantastisch op geroosterd brood
met wat boter erop, en met een beetje ketchup!

(kookboek = het grote Kluitman kinderboek





2 opmerkingen: