dit heb je nodig voor zes ijsjes:
- 300 g aardbeien
- 300 ml sinaasappelsap
- 3 kiwi's
- 8 eetlepels poedersuiker
keukengerei:
- scherp mes
- snijplank
- blender
- zeef
- pollepel
- 2 mengschalen
- 6 ijsvormpjes
- 6 ijsstokjes
- eetlepel
STAP 1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien,
was ze in koud water en laat ze uitlekken.
doe ze in de blender.
STAP 2
Snijd een dunne plak van de boven en onderkant
van de kiwi's en snijd daarna, van boven naar beneden
de schil eraf. hak de kiwi's in stukken.
STAP 3
blend de aardbeien in de blender met 4 eetlepels poedersuiker.
doe de aardbeienpuree in een schaaltje
STAP 4
maak de blender schoon. blend de kiwi met 4 eetlepels
poedersuiker.
als je geen pitjes wilt roer dan de kiwipuree door de zeef.
STAP 5
schenk de eerste laag in de vormpjes en zet ze 1 uur
in de vriezer. herhaal dit voor de tweede laag en steek
het ijsstokje erin. na 1 uur de derde laag.
STAP 6
vul de vormpjes niet helemaal tot de rand:
ijs zet een beetje uit tijdens het invriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten