dinsdag 21 mei 2013

fruit ijsjes (makkelijk)

dit heb je nodig voor zes ijsjes:
  • 300 g aardbeien
  • 300 ml sinaasappelsap
  • 3 kiwi's
  • 8 eetlepels poedersuiker
keukengerei:
  • scherp mes
  • snijplank
  • blender
  • zeef
  • pollepel
  • 2 mengschalen
  • 6 ijsvormpjes
  • 6 ijsstokjes
  • eetlepel
 
STAP 1
 
Verwijder de kroontjes van de aardbeien,
was ze in koud water en laat ze uitlekken.
doe ze in de blender.
 
STAP 2
 
Snijd een dunne plak van de boven en onderkant
van de kiwi's en snijd daarna, van boven naar beneden
de schil eraf. hak de kiwi's in stukken.
 
STAP 3
blend de aardbeien in de blender met 4 eetlepels poedersuiker.
doe de aardbeienpuree in een schaaltje
 
STAP 4
maak de blender schoon. blend de kiwi met 4 eetlepels
poedersuiker.
als je geen pitjes wilt roer dan de kiwipuree door de zeef.
 
STAP 5
schenk de eerste laag in de vormpjes en zet ze 1 uur
in de vriezer. herhaal dit voor de tweede laag en steek
het ijsstokje erin. na 1 uur de derde laag.
 
STAP 6
vul de vormpjes niet helemaal tot de rand:
ijs zet een beetje uit tijdens het invriezen.
zet de ijsjes na de laatste laag nog 1 - 2 uur in de vriezer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten